Ja jag har mens, hurså? / Mot framtiden: en simpel guide till att krossa patriarket – av Clara Henry

I den här boken lär du dig allt du behöver veta om mens samtidigt som du skrattar och ler! Om menssexism, pms, mensvärk, och vad mens är och varför man har det. Vare sig du har fått din mens än eller har haft den i flera år, så är den här boken perfekt för dig och särskilt om du vill bli kompis med din mens! Känner du dig ensam i din mensfrustration kan du ta upp boken eller hörlurarna och få lite sällskap! Jag fick massa bra tips om vad man kan göra i olika jobbiga situationer som mensare kan hamna i, om hur man kan svara jobbiga kommentarer från icke-mensare, vad man kan göra om man har mensvärk och massa annat! Dessutom skrattade jag ut högt flera gånger! En riktigt rekommendation!

När jag läst ut den första boken av Clara Henry var jag tvungen att gå vidare till nästa, som handlar om feminism!

I den här boken kommer du lära dig och förstå vad feminism innebär, könsrollerna, sexism, abort, vad som är en catcall och du kommer förstå mer om varför saker är som det är. Clara är en mästare på att förklara och ditt ordförråd kommer definitivt att ökas! Men förutom det kan du se fram emot humor och historier från Claras egna liv, (och det gäller båda böckerna). Den riktar sig till både tjejer och killar och ni kommer få massor av fenomenala tips om hur man kan krossa normer, ha en jämställd reaktion plus en hel del annat! Jag rekommenderar verkligen att du läser den här boken!

Jag lyssnade på båda böckerna som ljudbok, uppläsen av Clara själv, och det känns som om hon pratar direkt till en själv! Bra att lyssna på medan man gör något annat, då den inte innehåller massa miljöbeskrivningar och krångliga ord som vissa skönlitterära böcker. Jag är säker på att jag kommer lyssna på dem igen någon gång i framtiden, för många av tipsen jag fått kommer jag behöva och jag vill inte glömma dem.

Min första tanke efter jag läst ut båda böckerna var ALLA BORDE LÄSA DEN HÄR BOKEN, (jag kan eller inte kan ha dagdrömt om att tvinga hela min klass att läsa ”Ja jag har mens hurså?” i vilket fall så hör det inte till saken- ), och det är sant, men speciellt boken om feminism. Vare sig du har mens eller inte så kommer du ha otroligt nytta av den boken och om alla i hela världen läste den tror jag att världen skulle bli, i alla fall en lite, bättre plats. Så det vore trevligt om du läste den 😉

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s