Bokrecension-Clockwork Angel-av Cassandra Clare

Something terrifying is waiting for Tessa Gray in London’s Downworld, where vampires, warlocks and other supernatural folk stalk the gaslit streets. Tessa seeks refuge with the Shadowhunters, a band of warriors dedicated to ridding the world of demons. Tessa finds herself fascinated by – and torn between – two best friends…

Clockwork Angel är första boken i en trilogi som utspelar sig i samma värld som The mortal instruments, fast 100 år tidigare.

Jag tyckte boken var bra. Den fick mig att skratta flera gånger och alla karaktärer var mycket intressanta och jag tyckte om dem alla, (förutom en, jag tyckte han var dum). Eftersom boken var på engelska blev det lite svårare att läsa den och ibland fick jag stanna upp och översätta anågot ord. Om den varit på svenska så hade den varit dubbelt så bra. Men allt som allt var det ändå en väldigt bra bok.

Jag rekommenderar Clockwork Angel till ni som har läst The mortal instruments och som vill läsa om mera äventyr i skuggvärlden.

Just nu håller jag på att läsa den andra boken i trilogin, Clockwork Prince, och hittills är den väldigt bra. Jag börjar till och med tycka om karaktären som jag förut tyckte var dum!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s