Röd drottning- av Victoria Aveyard

I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön, utan efter blod. De silverblodiga- de silvriga- är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, som regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare. Mare hör till den röda av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer att rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändras allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod. Kung Tiberas inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare inser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrån- och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll.

Jag tycker att den var jättebra, om du inte har läst den- gör det! Jag vet att det inte låter som att den är det, men jag lovar, den är mycket bättre än den låter!

Den påminner om Hungerspelen och Divergent, men är fortfarande något helt eget! Så om du gillar dem måste du läsa Röd drottning! Du kommer inte ångra dig!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s