Bokrecension – Cirkeln

Spännande 😱, läskig och gripande

Antal sidor: 515

Förlag: raben&sjögren

Författare: Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Betyg: 4/5

Apokalypsen börjar i Bergslagen Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. En natt då månen färgas mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De har inget gemensamt. De vet inte hur de kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

Cirkeln är perfekt för de som älskar spänning! Den är första delen i Engelsforstrilogin, som även består av Eld och Nyckeln. Jag ser framemot att fortsätta läsa nästa bok i serien.

Jag måste säga att jag inte bryr mig så mycket om karaktärerna i den här boken. De flesta tjejerna tycker jag är rätt korkade. Men själva storyn är väldigt bra. Om något skulle hända de här karaktärerna skulle jag inte bry mig lika mycket som jag skulle gjort i någon annan bok med andra karaktärer. Fast det kanske bara beror på vad det är för person som läser.

Jag rekommenderar boken Cirkeln till de som är 12 år och uppåt som gillar spänning blandat med övernaturligt. Alltså en övernaturlig spänning! 😁

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s