Boktips – Du & jag, Hon & han, Han & dom – Katarina Von Bredow

Det finns böcker som man tycker är jättebra, men som man ändå ett par månader senare glömmer bort. Så är det inte med den här serien. Den här serien fastnar, i mitt hjärta har jag, nästan utan att jag märkt det, sparat ett rum för just de här böckerna. Det var ett år sen jag läste den här serien. Men jag kommer ihåg den. Då och då så kommer jag att tänka på de här karaktärerna och börjar fundera över dem. Jag tänker på vad de gjorde och varför, jag kan se dem klart och tydligt framför mig. Även fast jag blev besviken på Han & dom för att den inte var lika bra som de andra böckerna, så minns jag vad som hände, minns konsekvenserna.

Så därför kan jag varmt rekommendera de här tre böckerna, Du & jag, Hon & han, Han och dom, av Katarina Von Bredow.

Andreas och Alicia brukar göra sällskap till skolan, men i skolan blir Alicia som en annan person. Hon blir skol-Alicia med läppglans. Eller glitter-Alicia på discot. Andreas vet inte hur han ska närma sig henne.

I skolan finns också Edvin som pratar för mycket och skrattar för högt. Och Kevin som är kungen och som alla antingen ser upp till eller är rädda för. Det finns en drottning också, Ida, och hennes hovdam, Olivia. Det gäller att navigera rätt bland vänner och fiender, hot och löften.

Alicia är upptagen med att duga. Hon är populär i klassen men tillhör inte riktigt innegänget. Varje dag i skolan anstränger hon sig för att göra allt rätt och säga rätt saker – så mycket att hon är alldeles slut när hon kommer hem.

På Facebook går det bättre att navigera än i skolan. Det är lättare att säga coola, smarta saker när man får tänka innan. Dessutom har Alicia världens snyggaste profilbild. En dag får hon en vänförfrågan från nån som heter Lucas, som är jättelik Harry i One Direction. Tänk om hon blev ihop med en sån kille, då skulle nog klassens drottning Ida släppa in henne i sin krets på riktigt. Utan att Alicia riktigt vet hur det gått till har hon ljugit ihop att hon och Lucas är tillsammans.

Sexornas korridor. Äntligen är den deras. Det här har varit sommaren när alla har vuxit mer än vanligt, särskilt tjejerna. De skrattar inte längre åt Kevins fräcka skämt. Än mer irriterande är det faktum att Alicia fortfarande är ihop med Andreas och att Kevin inte kan låta bli att tänka på henne. Det måste finnas något skäl till att Alicia är ihop med en tönt som Andreas och Kevin bestämmer sig för att ta reda på vad det är.

Texterna är tagna från Bokus.

Ha det bäst!

/LoveIsBooks

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s