Läslust

 Ibland har man ingen lust att läsa. Man orkar kanske inte eller så hinner man inte. Eller så har man bara ingen lust. Det händer alla någon gång ibland,och det är helt okej. Man ska inte pressa sig själv till att läsa när det bara inte går. Att läsa ska vara roligt, och ibland så tar man en paus från läsningen. Hur man får tillbaka läslusten är en bra fråga. Här kommer några tips!

  • Kolla på Booktube! Booktube är när en person har en Youtube kanal som handlar om böcker och läsning. De brukar ha läsvloggar och annat kul! Det finns nästan bara Booktubers som pratar engelska. Men om man söker runt lite så kan man nog hitta någon svensk. En Booktuber som jag tycker om heter ReadbyZoe. När jag kollar på henne får jag nästan alltid läsinsperation! Men det är viktigt att inte känna någon press på sin läsning, för booktuberna är oftast vuxna och har mer tid att läsa och har övat sin läsning länge!
  • Att bara läsa! Ibland kan det hjälpa genom att bara sitta ner och läsa trots att man inte har lust! Om boken är bra kan du glömma bort att du inte har lust och sjunka ner i den.
  • Att vänta! Ibland behöver man vänta tills att läslusten kommer tillbaka. Det kan ta några dagar och om det känns som att den aldrig kommer komma tillbaka så borde man nog bara läsa iallafall. Då kanske den kommer tillbaks.

Jag hoppas det gav dig någon hjälp! Jag tror att det finns något som heter bookstagram/bookagram när det är ett instagramkonto om böcker. Det har jag aldrig själv kollat in men det kan vara till hjälp!

Ha det bra!

/LoveIsBooks

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s